Премиерата на ЛИЛИОМ - Легенда за любовта е на 28 и

...
Премиерата на ЛИЛИОМ - Легенда за любовта е на 28 и
Коментари Харесай

Театър, музика и цирково изкуство се преплитат в Лилиом - Легенда за любовта

Премиерата на " ЛИЛИОМ - Легенда за любовта " е на 28 и 29 ноември​ 

Предизвикателството да сложи пиеса на унгарския публицист Ференц Молнар приема младият и надарен режисьор Ивайло Ненов. В състава на спектакъла се срещат няколко генерации артисти - вземат участие едни от най-опитните актьори на русенска сцена, новите млади попълнения в трупата и деца от Детска театрална школа " Патиланци ". Гост звезда в спектакъла е любимката на родната сцена Мая Бежанска, която заема една от основните функции. В огромната продукция се преплитат три изкуства - спектакъл, музика и цирково изкуство.

Лилиом е човек на крайностите, влюбен в светлините и усмивките на лунапарка и бягащ от проблемите на действителността. Ще успее ли да слезе от въртележката и да приключи маскарада, когато ориста го срещне с безусловната обич? Дали пътуването му до едно ненадейно място ще го научи да разпознава и да почита границата сред положителното и злото?

Пиесата на Ференц Молнар, написана преди повече от век, звучи извънредно модерно през днешния ден, а постановката на младия режисьор Ивайло Ненов ще ви очарова с невероятното разбъркване на действителност и фикция, комизъм, възторг и подигравка, деликатност и покруса.

Спектакълът „ Лилиом “ на Драматичен спектакъл „ Сава Огнянов “ споделя легендата за актуалния човек, заменил откровеното човешко другарство с привлекателния цветен маскарад. Маскарад, в който никой не е това, за което се показва... "

Режисьор: Ивайло Ненов
Сценична версия: Ивайло Ненов и Ваня Георгиева
Превод от немски: Хрисан Цанков
Сценография и костюми: Борис Далчев
Асистент сценограф: Дарена Дончева
Музика: Пламен Мирчев – Мирона
Хореография: Деница Дончева
Фотография: Момчил Михайлов Студио

Участват: Тодор Лазаров, Моника Иванова, Мая Бежанска, Ивана Керанова, Дона Вълова, Мариана Крумова, Ростислав Дамянов, Милен Димитров, Ивайло Драганов, Крум Берков, Кадри Хабил, Венцислав Петков, Мартин Емануилов, Ростислав Панков, Катерина Борисова, Любомир Кънев, Надя Банчева, Деница Дончева и с присъединяване на деца от ДТШ „ Патиланци “.

Може да гледате " ЛИЛИОМ - Легенда за любовта " на 28-и и 29-и ноември от 19:00 часа на сцената на Драматичен спектакъл " Сава Огнянов " - Русе.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР